torsdag 14 augusti 2008

Frusen

Vaknade kall. Drack kaffe, duschade varmt. Fortfarande kall. Tog på mig extra kläder. Häpp. Det är bara så idag. Frusen dag. Ända in i märgen. Inte gör ett kallt regn det bättre heller?!
Tjejan och jag har fixat skolstartskläder idag. Handlat lite mat. Fikat hos svärmor. Nu väntar den grillade kycklingen på att pommesen ska bli färdig, sen ska vi mumsa i oss det Moa och jag. Vi ska inta det med en film. Emilafisen jobbar med pappa idag. De kör "tunga" rundan, Sävsjö Vrigstad idag. Får väl se när de hör av sig. Skulle inte tro att Emil vill åka hela dagen.

VAKNA!
Solen strålar genom persiennens små springor och hål, som guldstrimmor genom rummet.
HÖR! En flugsnappares ihärdiga pip efter sällskap. Svalornas svepande sus och vissling. Måsarnas rop till varandra över dammen.
ANDAS! Känn kroppen vakna efter nattens sömn. Vad är bättre? Det skulle vara att lägga sig på kvällen då.
HÖRA TYSTNADEN! Ett svagt rassel utanför altandörren som står på glänt. Löven prasslar när en ljum vind vaggar dom till ro, kanske smeker dom torra efter ett stilla regn?
Någon går förbi och skrattar lågt med sin vän, arm i arm, steg som tonar bort i takt.
Somna tryggt, vakna sen och ha viljan att höra världen utanför sin dörr. Öppna den. Sätta sig i ljuset. Ta emot det.
LEV! Den stunden är bara din. Det är dina solstrålar som värmer dig där och då. Ingen annans! Det är din vind som stryker håret. Luften du andas är bara för dig. Ögonblicket är ditt!
KÄNN! Ta dig tid, den är bara din. Blunda, känn och göm det i dig. Ingen kan någonsin ta det ifrån dig!

Inga kommentarer:

Populära inlägg