fredag 30 december 2011

Man måste stå upp för sig själv...

... och andra! Även om vi BARA är förkylda ;)
Att som sköterska skämta om hur Vetlanda ska klara av att fira Nyår med så många förkylda människor är en sak.
Att stå i sjukhuskorridoren och beklaga sig för en kollega över alla som kommer in m bara förkylning tycker jag däremot inte är ok.
Sånt kan de hålla sig till att prata om på rasterna?!
Inte så vi patienter, om vi nu FÅR kalla oss det som bara är ordentligt förkylda, hör det!?

Hon ska väl vara glad att de slipper en massa otäcka sjukdomar som kanske förstör en människas liv fullständigt?
Sen kanske det inte är världens roligaste att bara behöva ta sig ann snoriga, hostiga, trötta människor heller, men efter tre veckor med detta utan bättring är man faktiskt rätt trött och förbi i både kropp o själ kanske?
Och när inga huskurer hjälper vill man iaf försöka få lite hjälp på traven till slut...

2 kommentarer:

Irre sa...

MÅNGA människor är på fel plats i sitt arbetsliv......
De som valt att hjälpa andra på olika vis ska inte göra något annat......
Tyvärr så händer det alltför ofta att vi blir illa bemötta inom vården.Vi söker hjälp och dom har valt att vara där för oss.

Linda sa...

Jag vill inte gå så långt att säga att hon är på fel plats, jag har alltid tyckt om henne...o var förmodligen rent olyckligt att jag skulle komma ut o höra detta i korridoren. Det var min reaktion igår och anser väl än idag att man inte säger sånt så besökare hör...men, men hon är inte mer än människa o var säkert övertrött på alla snoriga o hostiga? Betydligt mer illa bemött har jag ju faktiskt blivit av dryga elaka läkare genom åren! Läkare som inte ens brytt sig om att läsa på innan...och fullkomligt mosat ens symptom...sagt att de är inbillning!Kan man bli mer tillintetgjord? Sen visar det sig att det inte var inbillning men får man en ursäkt? Nähäe...DE SKULLE BORT DIREKT PÅ STÅENDE FOT! Av med vita rocken bara. I ett sånt läge hjälper det inte att de kanske har en dålig dag!

Populära inlägg