söndag 19 december 2010

Sköna söndag...

Här är bildbeviset:) Med lyktan i hand, våran goa tomte!Tomten såg allt till att hålla sig i våra fotspår men käpphålen syns tydligt! ...är en ledig söndag.
Började dagen med en mysfrukost och fortsatte fm med att styra o ställa lite här hemma.
Emil körde bort snön från garageinfarten.
Sen rullade klockan på väldigt snabbt och vips var det dags att åka in å kolla på bandymatch på Tjustkulle:).
Efter det var det fort hem och fixa Tacogratängen!
En sväng in till grannarna och pratde bort en stund, skrattade åt/med deras förtjusande söner.
Kvällen förde med sig mera snöröjning och jag sotade pannan och satt där och grät bort en stund för strax innan hade jag ringt ett sorgligt samtal till en kär vän som precis mist sin mor. Tankarna går ju givetvis till de övriga i familjen också...
Inte gjorde det saken bättre att jag satt på precis den plats vid pannan som min svärfar gick bort knall och fall på heller. Det tänker jag på varenda gång jag är där och rakar ur pannan, för det var ju det han höll på med då...
Men ikväll blev det för tungt att tänka på.

För en stund sedan när jag stod och plockade i köket förbyttes det tungsinta i ett slag då jag hörde ett konstigt ljud bakom mig från sovrumsväggen. Jag smög in och kollade ut genom fönstret och där smög tomten minsann:)
Jag hojtade åt barnen att skynda sig att komma å kolla!
Jag låste upp dörren och morsade på figuren som med lite skrovlig men vänlig röst förklarade att han bara var och tittade efter så barnen var snälla.
- Ja, för det mesta svarade jag.
-Då syns vi på fredag sa han och pulsade vidare runt knuten och försavnn.
Vi sprang genom huset för att få en glimt till och jag stirrade runt letandes efter kameran. Ställde mig i fönstret och försökte få en bild. Tjoho vad bra det inte gick;)
Så ut i tofflorna och fick med nöd o näppe en bild.
Sen gick jag runt på baksidan och tog på spåren efter honom också så att ni kan hålla utkik ni med, för man vet ju aldrig, det kanske inte är alla han ger sig till känna för? Men då ser ni ju i alla fall att han varit hos er.............................HOHOHO!

1 kommentar:

Lotta sa...

Har minsann sett lite spår här runt huset med. Tänk att tomten har tid att gå o kika överallt nu i juletid.
Usch, det där om att mista en nära ville jag inte läsa om just nu, jag är så tacksam över att ha min far kvar efter vad som hände igår!
Kram på dig

Populära inlägg