måndag 30 juni 2008

Swisch!

Dagarna går så fort, så fort, så...
Nu är det helt plötsligt läggdags igen! Ses imorrn.

Tuppen bland hönorna.

Stilig är han!
Foto: Linda Friman.

Han vet hur en slipsten ska dras!



Käre far slår sina ägor med lie!

Och en sådan där sten räcker nog många livstider...

Vindarna vänder.


Kära vänner, tack för ni finns! Efter två telefonsamtal har mitt humör vänt på stört! En får jag träffa på fredag igen och den andra ska komma å hälsa på på sin semester några dagar! Jag har pysslat i växthuset och när jag får hålla på med sånt blir man automatiskt glad å go igen. Moas bästa vän är här. Emil pysslar med allt möjligt...

Fel mat ratas.

Vad skönt det är att sitta här i lugn och ro. De små sover ännu. Katterna är visserligen lite otåliga för kattmaten jag inhandlade igår på Ö.B. passade inte minsann?! Ja, så får de väl gå hungriga då för jag tänker inte slänga 15 kilo! He, så elak är jag inte, däremot ska jag köpa deras rätta foder sen och blanda opp det i det andra. Jag var ju tvungen att köpa och pröva något annat då vi har flera matgäster på besök. Bla en svart, skygg, hungrig katt som vi inte vet vem den tillhör. Ska sätta upp en lapp i kiosken. Hoppas att den är från den sidan av ån och inte en långt ifrån för den kan bli svår att få tag på om man skulle behöva fånga in och frakta den någonstans. Är den här ifrån får ägarna träla med det ett tag själva. Det är ju synd om den för de andra katterna "hatar" honom (tror jag att det är. En Han alltså) Och jag vill inte ha slagsmål inomhus. Men ni ska höra den stackarn vid matskålen. Man hör direkt att det är den, om man är i ett annat rum. Totalt utsvulten!

F.ö så regnar det igen. Nu är jag inne på sista semesterveckan. Suck. Jag vill vinna massa pengar och sluta jobba! 3 veckor känns futtigt! Och den här vetskapen att man ska jobba hela sommaren är tung...någon har sagt att det inte spelar någon roll NÄR man har semester utan att det är den sammanhängande semestern som spelar roll håller jag inte med om till fullo. För inte känns semestern värd lika möe om det har regnat eller varit grått o kallt hela tiden som nu och om man inte har den med andra vuxna familjemedlemmar eller vänner!? Semester ÄR sommar och GEMENSKAP!
NÄ, fy va jag gnäller!
Men allvarligt talat är det här den tråkigaste sämsta semester jag någonsin haft! Skulle behöva semester efter den här semestern!

söndag 29 juni 2008

Moa hugger ved.

Hon vet att hålla isär benen ifall hon slinter eller missar med yxan! Det har morfar "skogshuggarn" lärt ut :)

Medans Emil har lärt sig flyga!

Här kommer jag!

Yeehaa!


Emil kan sitta i luften också!


Den lilla världen.

Körde förbi goaste vännen ikväll. Ett par timmars pratstund, sen konstaterade hennes pojkvän å jag att vi bott på samma ställe när vi va små, nämligen i Åkers Styckebruk! HA, världen är bra liten inte sant? Så då blev vi ju sittandes länge och pratade om det innan jag var tvungen att bryta upp och åka hem. Kram till er...

jgrtlkjdtli

Vaknade vid femsnåret imorse, utsövd...spöregnade. Snart kommer värmen o solen och det visste jag redan. Förra veckan sa jag: - Sanna mina ord Andreas, när du går på semester på måndagen när jag ska börja jobba...den morgonen är det strålande sol och 18 grader varmt vid 06.00 när jag kommer till fabriken! Och vilken tur ni har alla som har eran ledighet då! Det ser ut att bli fint. Grattis! Verkligen! Ni skulle bara "tordas" att ens andas om att det är för varmt eller något sådant! HM!

Hoppas Clas blev ordentligt firad igår! Och fick vad han förtjänar ;)
Som en del av er vet är han ordförande i Riksorganisationen Ufo-Sverige och journalist på DN och en mycket god vän. Smart, skärpt och organiserad. En engagerad pappa...har ofta undrat hur han hinner med allt och alla, jag som blir stressad och håller på att kola bara någon säger "veckohandla" haha!

Jag har orsakat en läcka i växthuset...körde en grep rätt i röret. Men det håller på att åtgärdas i skrivandes stund o jag ska väl gå ut och bry mig lite...peka och kommentera lite, hihi. Ha det så bra alla!

lördag 28 juni 2008

torsdag 26 juni 2008

Som spön i backen!


När Moa o jag va in på Maxi hörde vi nåt forsande ljud och tittar ut...

S e m e s t e r v äd r e t sviker INTE kan jag tala om ;) såg ut som om vägen utanför rann iväg.

Kära Suss.


På samma våglängd!(på tvären)
Så lika men ändå så olika (är vi)
Förstår varandra. (fullt ut)
Pratar "samma" språk.(svamliska)
STOR kram och hälsa de fem i Göteborg så gott!
Snart måste jag få se den lilla hörrni!( S, M)
Och snart en till!( S, T)

Hennes hörna.


onsdag 25 juni 2008

Moa tappar saker idag.

Moa fick mig att lova att skriva ner att hon tappat både tand och en besvärlig vårta idag, (Fot)
hon strålade och ringde pappa bums å kvittrade! Solen öser fortfarande och jag fylls av hopp. Och inte blåser det så mycket heller. Fick en tid nu vid tio till farbror doktorn. Kraskar värre än tidigare i knät. Det till och med känns om man lägger handen på, uäk!

Jörgen vill nåt men vet inte vad? Han har "pratat" sen sex imorse. Andreas fattade inte heller vad han vill. Han går bara runt här och jamar från rum till rum som en osalig ande. Ja, Jörgen alltså, inte Andreas. Och nyss när jag va in och kelade med honom vid hans sovkorg hoppade han ner och följde efter och sade nåt igen när jag gick sen. Hm? Nåt är det.

Strålande.

Ser ut att bli en fin dag och det är precis vad just nu mycket trötta små älsklingar behöver. Måtte de slippa regn idag? De ligger och drar sig just nu. Emil är specialist på det. I vanliga fall låter det så här:
- Men mamma, jag sträcker bara på mig.
- Inte i en halvtimma, morrar jag.(haha, vad jag ser fram mot tonåren)

Jag vaknade redan vid sex idag och kunde inte somna om. Det gör inget. Kanske får jag lite energi o lust att fixa lite hemma, det behövs nämligen. Ses sen...

tisdag 24 juni 2008

Krasande knä.

Man ska inte planera, det är bara att konstatera. Hade tänkt åka ut till pappsen en sväng när jag lämnat barnen. Sen till Suss och Putte en stund. Men som det "värkar" nu så blir det farbror doktorn med knät. Hade ju ont i närmare 2 månader. När värken väl försvann kom det där kraskande, äckliga ljudet när jag böjer det med belastning. I trappor. Inte om jag sitter på en stol då kan jag trixa hur som, nästan. Men nu kommer det onda tillbaka igen mer o mer för varje dag så... Ursäkta den lilla texten men nu sitter jag tjyven inte å skriver om;) Hej för idag.

Reserverad!

Min stuga...
Åkte dit idag å skulle kolla. Var ett par där redan i samma ärende...
Och jag hade allt klart i huvudet trädgården, hur bra jag skulle må där.
Och när jag klev in i huset med "den atmosfären" kände jag ännu mer hur rätt det stället var! Åkte till stan bums skulle kolla pris å allt. Den var naturligtvis reserverad med stora bokstäver!
Nu kommer alla varför. Skulle åkt förbi tidigare och sett skylten. Varför gjorde jag inte? Det resonemanget håller inte, vet det.
Nä, det är bara att lägga det till handlingarna och gå vidare. Punkt.

Det blåser i träa!

Inatt kom båda barnen ner och lade sig hos oss. Och det undrar jag inte alls på det är ju rena stormljuden utefrån! Jag var själv uppe å gluttade i fönsterna vid elva, halv tolv igår kväll. Och det yrde faktiskt på bra där ute! Burr...Är det höst eller?

måndag 23 juni 2008

Go natt.

Foto: Linda Friman.

S A T C - The movie.

Bild från msn.
Har man sett serien ska man se filmen. Jag har gjort det nu och första halvtimman satt jag bara och log av glädje att se dem igen. Carrie, Miranda, Charlotte o Samantha. Och den oförbätterlige MR Big! Man blir ju tokig på honom och ändå kan man inte tänka sig någon annan för Carrie?
Och är det inte så att de flesta av oss "tjejer" någon gång har haft en mr big i våra liv? Jag har haft turen/oturen att ha haft två i mitt. Och inte i någon av historierna har det slutat lyckligt. Bara smärta o tårar!
Och sorgen Carrie har är så igenkännande och påtaglig att tårarna rann på mig och grannen som också såg den. DÅ är en film bra. Däremot slutet och upplösningen kändes både hastig och snörplig på nåt vis. Som att de (filmmakarna) inte visste OM det gick att sluta så det var lika bra att göra det så koncist som möjligt...
Sen blev det pizza. Och när vi va på väg hem kändes mina ögon trötta. 2,5 timmars tittande plus lite tårar (och skratt ibland) har den effekten...
Releasedatum på CDON.COM är 2031-12-31. (kul,haha) Men jag kommer nog att köpa den då i alla fall. Om jag lever...

Måndag, andra veckan.

Sänder åter en hälsning till Spanien och en viss tub :) Hoppas solen skiner på er från klar himmel!
Jag vaknade alldeles för sent idag men fick se solen ca två minuter, inte dåligt!? När Andreas klev upp i morse var det rena åskvärmen, sa han. 18 grader varm å klibbigt. Men sen drog det ihop sig och nu är det "bara" 15 grader och mulet. Det var dagens prognos...
Nu sk jag köra Moa till sin bästa kompis. De har inte setts sedan skolavslutningen så ni må tro att det har varit "abstinens" här, haha. I vanliga fall hänger de ju ihop minst fem dagar i veckan efter skolan. Hej så länge.

Min goa Moa.

När Moa hörde att jag va vaken kom hon upp och log å gav mig en kram.
- Hallå lilla gumman, vart tog du vägen?
Hon var och hämtade mig i soffan inatt där jag som vanligt somnat. Jag följde med henne upp istället för att "störa" min snarkande make.
Men när jag vaknade tidigare så va tösen borta.
- Jag gick ner i soffan och lade mig för jag började hosta, sa hon.
Och jag ville inte väcka dig...
Kan man låta bli att bli rörd av omtanken? För det är hon. Den mest omtänksamma.
Ska alltid bjuda alla barn på både mat o glass.( ibland sätter hon mig på pottan för jag kanske bara tillagat 4 kotletter och det kommer två- tre xtra barn här. Men det brukar lösa sig) Talar förstånd med de mindre. Plåstrar om sin stökiga lillebror. Ja, gör helt enket sitt allra bästa för att va en vuxen liten tjej på 9 år. Och många är de gånger hon får oförtjänt med skäll våran goa Moa. Hon är nämligen VÄLDIGT högljudd om det är något. Och då blir det hon som får ta det när de ( Emil o hon) bråkar.
Och du milde vad jag känner igen mig! Hade själv ett syskon som älskade att reta mig till bristningsgränsen, vilket var väldigt lätt gjort och sen fick jag ovett för det var jag som skrek? Och då blev jag arg för det också och skrek ännu mer!
Mönstret upprepar sig. Skönt att jag minns och kan ta det på ett annat sätt än exvis min make.

söndag 22 juni 2008

Lindas stuga!

Jag har hittat MITT ställe! En liten, liten stuga på en kulle med ekar på trädgården! Mitt ställe, det kände jag direkt och Andreas flinade bara som vanligt?! - Hm, haha sa han bara. Och Moa bara - NÄ, här vill inte jag vara. - Slipp då, svara jag.
Men vet ni? Nu skiter jag i det. Jag ska kolla upp det!
Det ser kanske inte mycket ut för världen men när jag kikade in genom dörrfönstret och såg den jätteslitna dörren( det var det avgörande faktiskt!) som leder in till det enda rummet förutom köket därnere visste jag att det är det här jag sökt! En trätrapp ledde upp till vänster om där jag stod och det var en lika nött trapp som charmig! Taket är inte rakt utanpå, pannorna var urusla, både det ena och det andra har släppt, men jag ska inte BO där. Jag ska hämta inspiration och koppla av där! Och det skulle vara en helt annan sak att gå där o rätta till saker än att göra det här hemma, tex skura huset rent från vad det nu är och fixa fönsterna.
Visst låter det som att jag romantiserar nu? Skit samma. Det är mitt ställe! Det är bara så.
Om det innebär att jag måste börja jobba heltid så gör jag det! Har ingen aning om pris eller något än. Mmmm, vi får väl se. Det var länge sen jag visste något så direkt! Det kan inte va fel...?

Kirskålsskogen!


lördag 21 juni 2008

Kom nu mina små...


Som en maskros genom asfalten!


Solen och regnet vräker ner! Och blåser. Allt på en gång. Fast det är klart bättre än igår. Men jag fick syn på en glugg där solen letade sig igenom likt en maskros genom asfalt. Och då var jag naturligtvis där med Nicke!

I Skede hembygdspark.

Foto: Linda Friman.





Bild 1. Resningen av midsommarstången gick smidigt och vant.

Bild 2. Ett "strävsamt" par.

Bild 3. Njudungs folkdanslag i full action.

Midsommarafton.

Traditionell på många vis. Särskilt vädret. Det hängde i luften. Många ggr har det varit då det regnat när vi varit i Skede, fast om man slår ut det på 22 år som pappsen varit där o spelat så är det nog inte så många ggr kanske? Undrar om han gjort några noteringar om det? Fast det "spelar kvitta". Det är mycket folk där hur vädret än är. Njudungs folkdanslag har varit där ännu längre fick jag höra så där lite i smyg. Barnen ( vi hade en xtra med oss) åt korv, bulle, glass och drack MER. Sen sprang de runt som barn gör, lekte på intilliggande park med gungor och vid badplatsens strand. De fick åka häst o vagn. De fick INTE klättra upp i den 15-20 meter höga granen! Ett par pojkar kom ända till toppen och jag blev nästan arg av rädsla. Våra Emil (2)kom bara ett par meter. Den lilla kom ner bums när jag sa till men stora Emil trotsade en stund. Kände sig väl trygg däruppe för han visste att mamma kan ju inte nå, haha. Och granen var verkligen så tät hela vägen så jag hade nog inte tagit mig in till grenerna utan att rispa mig blodig. En liten andfamilj gick omkring å va söta på gräsremsan vid vattnet helt obekymrade för allt folk.
Precis när vi bryter upp o ska hem öppnar sig himmlen och det blir nästan storm ett tag! Fick köra med "snabben" på vindrutetorkarn. Det kom ett gäng kajjor och flög över oss när vi åkte hem och flera av dem hade synbart stora problem i den starka vinden och spöregnet. En höll på att ramla ner på rutan och jag duckade.
Lånebarnets mamma kom och hämtade och vi fortsatte till Alseda till några vänner och blev kvar till tolvsnåret. Men då jag höll på att somna så sade jag till Moa och Emil att nu fick de allt åka hem och lägga mig!

fredag 20 juni 2008

Midsommargrillning.

Eftersom det bara är jag som äter sill och den typiska midsommarmaten så fick det vara i år. Det "blidde" grillat istället. Pommes, potatissallad gurka å tomat. Och naturligtvis jordgubbar. Försöker att inte bry mig om det omtänksamma smst från Mattis som handlar om hur ofta de jorgubbsplockande karlarna kliar sig på snoppen eller håller om den om nätterna!? Tack...;)

Fick imorse höra att min man minsann är snabbare med att göra sig iordning. - Jag ska inte duscha varje morgon.( han gör det varje kväll) -Jag behöver inte skrapas, spacklas eller målas, fortsatte han i lagom retlig ton.
- HAHAHA, säger jag. Det lät faktiskt lite kul...det är bara att konstatera att han behöver en paus från älskarinnan!
Men "hon" lade väl in stora "stöten" i helgen när de drog elen, hehe?

Ha en bra midsommar nu alla jag känner och inte. Ta det lugnt med snapsarna och ta det försiktigt i trafiken. Man vet aldrig vad man möter...

torsdag 19 juni 2008

MYGGHOLKAR!



De här holkarna finns i djurparken i Furuvik. Och där satt en mygga minsann (och blev fotad av mig) och gjorde smått sensation för förbipasserande och butiksinnehavaren som gjort holkarna. (klicka på bild för att se bättre) Foto:LF

Till alla!

Foto:Linda Friman.

Hallå i dimman?


Vill bara visa (innan jag stänger av här) hur det såg ut i Hessdalen, Norge igårkväll. Som ett lock låg dimman...

En till...

http://www.hemsidan.net/?n=10740
Har varit o sett dessa underbara skådespelare flera gånger och säger bara:
ÅK DIT OCH SE OM NI KAN!

Morr´n.

http://english.vietnamnet.vn/social/2008/05/785617/
God morgon. Hrm, god förmiddag passar bättre. Vaknade med kramp i vänster vad och vänster hand. Samtidigt. Men om jag tänker efter har jag haft lite känningar i dem i några dagar nu. Kan knappt räta ut ringfingret på den handen. Och spänna vadmuskeln är lika med ny kramp. AJ! Vad kommer det sig av nu då? Ja ja det går väl över som det mesta gör? Läste ni om Castor på mors hemsida. Sååå sorgligt o tragiskt. Det var allt konstigt att vara hos dem och ett "smile" fattades...återkommer under dagen. Hej så länge.

onsdag 18 juni 2008

Onsdagskväll.

Tror ni Sverige plockar hem denna match? Nja, jag tänker inte se efter...får ju ändå veta sen. Stod ett noll när jag gick förbi nyss. På tal om något annat:
Emil slängde upp torraste jorden i luften förut och hela jag och min nya kamera stod mitt i dammolnet som blev. Törs knappt tala om det, men det "låter" i objektivet. Inget alarmerande mycket men tillräckligt för att jag gick i "taket" som en rytande tjur och jagade den stackars pojken ett tjugotal meter. Tur att jag inte kom ikapp kan jag säga er!( jag har blivit för stel o tung för såna små raska barnaben, svårt att erkänna men så är det!) Kameran är inte en vecka gammal ens! Tjuren lugnade sig snabbt men stod å röt och frustade bra länge. - Vaddå stå och kasta jord upp i luften?
Han fick klä av sig ute på trappan och springa upp i duschen för både ansiktet och håret va jordigt. På mig kraskade det mellan tänderna och har jordlukt i näsan fortfarande. Min "NICKE"(Nikon) blåste jag av så gott det gick. Det gick nog bra trots allt? Det märker vi...
Vad ska man hitta på i midsommar då? Det är samma visa varje år. Det bestäms i sista stund. En sak vi har är att åka till Skede hembygdspark o lyssna på morfar o Tomas när de spelar. Ta lite lotter och kolla när folk dansar runt stången. En korv med bröd. det är faktiskt rätt mysigt där. Om kameran dammat färdigt tills dess så kan det hända att någon bild hamnar här? Natti med er gott folk.

Ögongodis.

Foto: LF


TACK IGEN!



Kameran jag fick ser ut så här.

Timmarna skenar.

I galopp! Så tycks dagarna fått i uppdrag att göra. Bara rusa fram. Vid elva tog jag mig an en grejj och vips slog klockan ett. Samtidigt var grannen här o pratade bort en stund, hennes killar är på dagis. Ja, i allafall det var ju "nyss" vi klev opp å nu är det matdax! Moa o Emil träter så gott de kan fast nu är det lite lugnare eftersom ett par grannbarn är här. Ett par glimtar av solen fick jag. Nu är det grått igen och ungarna har faktiskt sina fleecejackor på sig. Och strumpor. Mina fötter är näck. Är det juni så är det!

Nåt man kan se om o om o om igen...

http://www.youtube.com/watch?v=C65HWPDilPc

Semester va de...brrr.

Jaha, om det ändå inte regnar så kan väl de här tjocka gråa molnen ge sig iväg tycker jag. Och denna kalla vind. Nu saknar jag solen igen! Värme. Är sommaren "slut"? Jag vet att det är löjligt, men jag har semester NU. Och vill ha det där gosiga vädret då man vaknar på morgonen och öppnar ytterdörren och det är värme och man vill ut å kisa direkt fast man knappt är vaken. Låta solstrålarna väcka den sömniga kroppen!
Nu har första halvan på min första semestervecka redan kommit. Det går för fort!
Nä, nu ska jag inte gnälla mer idag. Det var ransonen det...

Undrar om min goe hm landat i Spanien ännu? Vet inte riktigt när fast hoppas att det är färska apelsiner som gäller nu i allafall? Jag saknar o längtar tills jag får träffa de underbara vännerna där! För det ska jag. Nån gång!

tisdag 17 juni 2008

Den falska tian.

Jag behöver väl inte tala om vilken som är fejk? (klicka på bilden) se även här i ett tidigare inlägg http://lindafriman.blogspot.com/2008/03/en-tia-fr-sexhundra-spnn.html
kolla även här...visst stämmer det med kungen i mitten? På myntkabinettets sida alltså;) med min "snubbe". http://www.myntkabinettet.se/notiser/rysstior.htm Foto:LF

Bak.

( klicka på bilden) Foto:LF

En snygging från Furuvik.

Foto: Linda Friman.

Björkar vid vägkanten i 120 km/tim på E 4an.

Foto: Linda Friman.

Dramatisk? Jag?

Foto:LF Så här såg det ut när jag passerat Linköping igår kväll. Fritt bakom och Bums in på en liten väg o ut som ett jehu å "slängde" upp kameran på taket för jag såg direkt att det speglades i det. Kanon! Tycker jag. Många fler blev det men ni får den här. Kan tillägga att en mötande långtradarschaffis instämde över den vackra vyn. Han såg när jag for ur bilen och signalerade med värsta tuten på den här halvan av Sverige, när han såg vad jag gjorde. Härligt!

Mera än Status Quo...

Tänk att någon kan förstå att man nästan blir sjuk av att se alla "motiv" och inte kunna föreviga dom!? Owe gick tio snäpp längre som tillsammans med mor skaffade mig en kamera. Och vilken KAMERA! Den släpper jag knappt när jag ska sova! Vilken gåva! Så började lördagsmorgonen i Kolbäck. Linda "tuta" och visste inte vad hon skulle ta sig till knappt...lycklig, lycklig. Biljett till Status Quo och hotell fick jag ju också! Inte nog med det! På lördagseftermiddagen var vi till djurparken(skulle bli bjuden på det med) i Furuvik. Bäst mamma står och ska betala inträdet på 310 kr kommer det en tjej med barnvagn innifrån och viftar - jag har fribiljetter här om ni vill ha?!
Vi bara glodde? Finns det såna människor på riktigt? Mor stod fortfarande med pengarna i handen och tittade omväxlande från den ena till den andra.
- Men betala inte då, här! fortsatte hon. Vi fick dem. Bara så där.
Idel leenden alltså.
När vi kommit in och gått några meter visar det sig att hon har två fribilj kvar ändå och de skulle i soptunnan tyckte hon för vad skulle hon med dom?
Jag norpade åt mig dom o sprang upp till gallret bakom biljettluckan och fick lika snopna miner som vi gett ifrån oss. Men det va en snubbe som fattade att jag menade allvar å banade sig fram och fick dom.
Gratis karusellåkning ingick också men det fick vara, hahaha, för våran del.
Förutom allt detta har maten inte kostat mig något heller. Jag har blivit bjuden på allt och kan väl inte riktigt smälta att jag är förtjänt av att bli så här bortskämd!?
Alla ord känns fjuttiga på något vis!
Innan jag lämnade K-bäck fick jag dessutom den godaste blomkålsstuvningen, som jag inte ätit på säkert tjugofem år, med potatis och stekt falukorv. Tack älskade ni, för allt!
Bilder från resan kommer snart!

måndag 16 juni 2008

Nu är jag hemmave.

Lite drygt 120 mil fick däcken rulla från lördag morgon (05.15) till nu. (23.05) Och vilken helg! Tror knappt jag haft en bättre någonsin! Det började redan på lördagsmorgonen när jag kom fram till Kolbäck...men vet ni vad!? Det tar vi imorgon, ha! Nu ska jag pussa två sovande barn o gå och försöka få ett "helt" ansikte några timmar. Natti!

SQ

Mellanlandning i Kolbäck. Har knappt landat sen Kilafors. Såå otroligt underbart! Och när första tonerna till In The Army Now hördes rann ett par salta nedför kinderna...och F R tog emot min slängpuss på hakan! Jag är helt såld. Vilket gäng! Alla va så charmiga å proffsiga o hade verkligen kul, det syntes. Tror nog O från Sala håller med? Hälsa dina goa söner...Kanske ses man på deras nästa runda här i Sverige, för skriv upp att jag ska dit!

fredag 13 juni 2008

Skolavslutning.

Foto:LF. Nu har våra älsklingar sommarlov.

Och nu bloggar jag inte på några dagar. Ha en trevlig helg! Det ska jag ha...

Den största jag sett!

Få människor har imponerat mig genom åren. Då pratar jag utseendemässigt. Men ikväll tappade jag faktiskt hakan. Vi åkte på bilspeedway och det var när jag var på väg till toerna som hakan lossnade från fästena. Fick dra den tillrätta där jag satt sen;) Det var det STÖRSTA jag sett! Eller det förresten, HAN var av kött och blod som du och jag. Men vilken överdimension, jag höll på att ramla! Där stod han, Sveriges starkaste karl och skrattade världens varmaste skratt! Magnus Samuelsson...har väl sett honom på tv många gånger och visst, maffig har man väl tyckt att han ser ut, men hallå!? Här snackar vi stor! Suck! Skulle jag snubblat på honom hade jag fått gratis "studs" hem och han hade inte ens märkt av det, hahaha!

Helgplanen.

Som sagt, i morgon stickar jag till Kolbäck för vidare resa till Kilafors. Ska ta in på hotell,(inte i Kilafors;)) gå o kolla runt lite, äta gott, koppla av. Söndag blir nog också lugn, på kvällen sen smäller det. Öronpropparna i först bara. Måndag hemresa igen. Ska stanna till i Eskilstuna och krama lilla farmor när jag ändå är så nära!

Sommarlov i sikte.

Vaknade (i soffan)av världens liv nu på morgonen. Då va grannpojken redan här:) och jag har inte märkt att han kommit in? Messade syrran lite. Det är strålande sol idag, hoppas det håller i sig eftersom det är skolavslutning i eftermiddag och bilspeedway i Vetlanda till kvällen.
Och så har jag resfeber. Det får jag varje gång jag ska uppåt landet. Nu har jag kört den där vägen så många gånger sen - 89 att jag kan den i sömnen men statistiskt sett kommer det att hända något när jag åker. Har aldrig haft . -ering ens. Så snart är det väl dags? Sån är jag.

torsdag 12 juni 2008

Takplåtning.

På mitt jobb på Tisdagsmorgonen runt kvart i fem. Foto: LF.

Regnskur.


Sol, vind och vatten...


På tre dagar har vi fått dessa tre ting, sol, vind, vatten. Härligt! Förutom att min fina Kaprifol damp på ända! Gudrun klarade den som sagt. Inte Pärastormen. Och inte den lilla fesvind som var i förgår, även om det tog i rätt bra ibland. Enestörarna den är uppstöttad med är hiskeligt murkena.(Vilken småländska va?)

onsdag 11 juni 2008

NU är den här!

Jag vill bara jubla det högsta jag kan! Semester!
Men man får väl hejda sig och ta en dag i taget som vanligt?
Barnen har en dag kvar i skolan så imorgon blir det lugnt här. Då ska jag passa på att bara vara jag å "låsa" in mig tror jag. Ligga å läsa, sitta å läsa, stå å läsa, glo på tv, fika, strosa runt här, kanske flytta på lite saker, om ni förstår? (Lägga pennan här istället för där.) MEN absolut inte något allvarligare som jag måste...Natti.

tisdag 10 juni 2008

Träffat kär vän!

Foto: Linda Friman.
Hon är så fiiiin!

Femtiominuterspromenad i halv storm.

Foto m mobil Linda F Och som det blåser! Känns så där onaturligt på något vis, olustigt. Solen bränner och håret håller på att rakna helt i blåsten. Behövs minsann ingen plattång idag, hehe!

Inget regn ännu.


Då var det dags igen...sova...vad är det när man jobbar natt? Som tur är så har jag ju bara en natt kvar. SEN har jag SEMEEEEESTEEER!

Det blåser i träden idag! Och mina Vallmo blåser sönder :(
Nåja, det är inget att gråta för. Bara hälften har slagit ut än så länge. På bilden ser ni min lilla ÄNG.
Den har jag styrt o ställt med i ett par år. Varje höst har jag samlat in alla frökapslar. Sparat allt från Vallmo, Prästkrage, Blåklint, Krasse och Pensee´, Akleja. Och hjälpt till med mycket, mycket mer i form av köpta påsar med blandblommor i. Fast de vill sig inte riktigt. När alla fröer är insamlade o torkade ordentligt har jag hjälpt det på traven och spridit ut det. Förra året dominerade Blåklinten men i år ser Vallmon ut att ha övertaget. På våren kommer det Krokus, Tulpaner och Vårlök å lite annat smått och gott där.
Nästa ptojekt blir att sätta upp något slags nät runt, för vid hårt regn eller som idag blåst, lägger sig allt ner och ut på gräsmattan.

måndag 9 juni 2008

Ljuvlig måndagskväll!

Foto: Linda Friman.

Fjärilar ja...

Foto:Linda F

Såna här vill jag se massor av i sommar! Och många andra sorter också. Vet ni att man ska ha många blåa blommor i sin trädgård om man vill gynna fjärilen? Gissa vad min trädgård blommar i för färg? Utöver alla vallmo förstås, som jag fullkomligt älskar!

TyrannLinda!

Inlägget nedan skvallrar ju om ett intresse, därmed inte sagt att jag tycker om allt även om jag gör det för det mesta. Två vidriga djur finns dock, som jag helst skulle vilja se försvinna från jordens yta. Det är getingar och fästingar. Jag hatar dom så otroligt mycket! Vilka as! Fick en fästing i min ungdom och då hade jag inte ens hört talas om att de var smittbärare av farliga sjukdomar. Den satt strax under vänster bröst och paniken den orsakade var inte nådig! Slet loss den och fick naturligtvis inte bort allt. Jag petade och fingrade. Använde nål, pincett. Det satt kvar, Gissa vad jag gjorde? Jo, jag klippte bort f..skapet med skinn och allt. Det blödde rätt bra men det var bara på med ett plåster å pusta ut. Den var ju borta! Minnet sitter kvar än som ett litet, litet märke. Nu för tiden tar jag inte till SÅ drastiska åtgärder. Med lugn hand och rätt knyck tar jag bort fästingar på både folk och fä. Men hatet finns kvar och jag ELDAR faktiskt upp dem! Visst är det hemskt!?

Och det här med att inte fäkta och slå mot getingar kan ingen få mig att sluta med heller. Äta ute under getingsäsong kan min familj glömma. Då får de göra det utan mig. Eller ännu värre, om vi är på stan eller nåt och ska käka och det bara finns platser kvar just ute, så blir det inga stillsamma måltider precis! Väntar bara på att jag ska dänga till någon bordsgranne i skallen. Eller trycka ner någon i maten?
Kolla på dem bara? Sitter de någonstans så pulserar deras bakdel hela tiden, redo att sticka sin gadd i vad som helst som rör den! De skulle kunna användas i krig som "föråkare" om man dresserade och fyllde deras giftblåsa med ännu starkar gift. De skulle må som fisken i vattnet.
Vet att det inte är rationellt att känna sån avsky mot små stackars djur, men de hotar ju mig och jag tänker inte tiga stilla!
Jag anser att de inte har någon som helst funktion i "samhället"! Getingen varken pollinerar eller är föda till något annat djur. Likaså fästingen. Ingen nytta alls! Bort med dom bara!

Bibliotek på hjul skulle man ha.

Här sitter jag å retar mig! Jag vill kunna mer om fjärilar, fåglar, andra insekter och blommor. Ja, allt som jag ser när jag är ute! Jag kan bli tokig av att gå och undra vad det är jag ser eller har sett. Jag vill veta direkt! Och leta efter tex en fjäril som jag gjorde förut och få upp en vällistad sida här på msn var ju som att få en kalldusch! Det var många malar, mätare, vecklare, mottar, och andra. Som den berömda nålen! Flera hundra av varje! Morsning och godbye, som han sa. Lika frustrerande är det med fåglar, fast där är jag rätt så hemma nu. Men ibland dyker det upp en liten gullig sak i någon buske eller en siluett långt upp i himmeln som knappt går och se. Då är jag genast nyfiken å blir sur för att inte kikarn hänger runt halsen eller har en kamera med dunderzom! Lika är det med blommor. Skulle gå med lexikon jämt! Det är inte annat att göra tror jag än att utrusta mig med någon sorts rullande bibliotek innehållande, svenska floran, all världens fåglar, alltom insekter och kryp och varför inte en uppslagsbok om våra svenska vatten med allt därtill när jag ändå är igång? Haha?! Till och med stenar intresserar mig! Sten och kristallbok hit tack!

Mätare.

Foto: Linda Friman.

Den här vackra fjärilen eller mätaren (som jag tror den hör till) satt på köksväggen igår och jag lyckades faktiskt få igång digitalkameran tillräckligt för att ta denna bild. Men som det gnisslade o skrapade i den då zomen jobbade. Aj!

Kära ting.

Foto: LF. Den här gamla tavlan är både repig och gammal, men som jag älskar den! (Just nu har Moa den på sitt rum.) Min mor har gett den till mig. Tror hennes morfar hade den för länge sedan. Och när jag var liten sprang jag alltid å tittade på den. Då fanns den hos min mormor o morfar i Åkers Styckebruk.

Populära inlägg